Wednesday, August 11, 2010

ANAK-ANAKKU DAH PANDAI MAKAN...

9 Ogos 2010, genap anak2 aku enam bulan. Cadang nak bagi diaorg makan bubur nasi. Tapi sebab letih sangat, sampai umah pun dah kil 10 mlm, maka ditangguhkan ke esok hari.

Mummy paling excited bab nak bagi makan ni, ye la.. selama ni secara eksklusif diaorang hanya minum susu ibu. Nak tgk camne reaksi anak-anak bila makan. Kelengkapan untuk solid food feeding dah beli awal2. Hehhehe...
Lepas maghrib terus mummy masak bubur. Oleh kerana pertama kali, sukatan terlebih. Takpela... aku bole kasi abis nanti. Heheheh...

Ni pulak bubur nasi yang sudah di kisar dalam blender. Halus giler... sesuai ngan baby sbb tak payah nak kunyah, telan je.

Dah ready masuk dalam mangkuk, nak suapkan je kat anak2.

Walaupun Iftinan hampir2 tertidur sebab tunggu bubur ready, tapi steadylah... macam suka je makan ni...

Imtinan pun excited macam Mummy dia, meleding2 badan nak mintak disuapkan... agaknye la...heheh

Memek muka agak pelik bila mula2 rasa bubur, tapi lepas tu ok je.

Errrmmm... nyum nyum... pandai Mummy masak bubur.

Makan time!!!!

Alhamdulillah... untuk cubaan pertama ni, anak2 tak meragam and well behave masa makan. Teruskan macam tu tau... lepas ni kita rasa ikan, daging, ayam, sayur, karot.... dan mcm2 lg tau....

No comments:

Post a Comment

KEMBAR JUMPA KLON SENDIRI

Bila mana klon sendiri muncul entah dari mana, maka gunakanlah segala ilmu yang ada untuk hapuskan mereka. Kerana kita hanyalah istimewa...

POPULAR POSTS