Posts

Showing posts from March, 2011

MOBICOW

PIMP MY RIDE : SPOILER TRD V3 ON MY PERSONA ELEGANCE

Image
Apa lagi sebenarnya yang boleh di tambah aksesori pada kereta Proton Persona Elegance? Model yang aku beli dah siap ngan skirting keliling. Sport rims pun rasanya dah lawa, tak payah kuar duit nak tukar. Kalau aku tengok model BLM tu, macam2 dah boleh jadi bila di upgrade atau modified. Mungkin oleh kerana Persona ni lebih kepada famili car or excecutive car, tu yang tak banyak nak di modified. Yang asal pun dah kira ok. BLM pulak kebanyakan ownernye orang muda, orang bujang, jadi tahap kegilaan me'modified' tu lebih ekstrem.
Mulanya aku ada nampak Persona yang dah dipasang spoiler TRD V3 (untuk Vios), nampak smart plak. Tapi dipasang pada Persona basic yang memang tak ada spoiler langsung kat bonet belakang. Ada tengok kat internet, sorang owner ni pasang pada keta yang sma kaler mcm keta aku. Terus aku berkenan. Tak lama lepas tu ada pulak sebiji kereta hitam kat perumahan aku ni, pun dah pasang spoiler tu tanpa buang yang asal.
Pada 19 Feb 2011, on the way balik Klang aku si…