MOBICOW

HOTEL D'KOLAM JENGKA 14: Hotel ke Motel?

23 Mac 2013, Sabtu. Oleh kerana myride si Persona Elegant masih tersadai di bengkel, mak berkongsi la kereta ke Jengka 11 untuk memenuhi jemputan kahwin mak sedara belah wife aku. Yang jadi pengantin tu sepupu wife aku la. Majlisnya hari ahad tapi kami datang awal sebab nak relaks2 sikit.
 
Lewat pulak nak booking hotel ke homestay jadinya susah la nak dapat sebab dh fully booked. Ni kan minggu start cuti sekolah, kenduri kawin pun banyak. Atas usaha gigih my wife, akhirnya dapat la 1 tmpt ni.... ngam je tinggal 2 bilik. Apalagi terus la booking. Ingat nak cari yang ada swimming pool, leh bawak 2 nan main air. Tapi tgk kat website/blog dia memang nmpk simple la.
 
 
Tempat dia memang simple and just nice. berhadapan dengan kolam pancing. Memang itula asal namanya. Owner tempat ni sebenarnya tauke construction. Tu sebab design dia mcm tu. Warna tu nak membezakan rate harga. Ada bilik yg ada queen bed, ada yang 2 single bed. Tapi semua bilik ada aircond, tv 14 inci je. Hot shower pun ada. Kira basic la, xde almari, xde iron/ironboard, xde cerek.
 
2 Nan posing depan bilik hotel. Nak g kenduri dah ni....

Saiz bilik just nice untuk 2 org dewasa, tambah sorang ok lagi, kalau berempat memang sesak.

Ada hot shower. Jubin warna warni.
Yang betul2 surprise adalah... waktu kami sampai dalam kul 1 tu....kami nmpak ada swimming pool! 2 nan dah tak sabar nak masuk kolam walaupun waktu tu tengah hari yang amat panas. Lepas solat zohor kmai terus ke rumah pengantin, makan tengahari dulu. On the way balik ke hotel singgah dulu Pasar malam Jengka. Beli seluar pendek untuk 2 nan nak mandi kolam. Beli sekali seluar 3/4 untuk aku, my wife dan Iwan. Memang kitorg tak bwk baju nak mandi kolam sebab x budget ada kolam mandi, kolam ikan pasti la ada. Beli la apa2 yang rasa nak dimakan malam nnt kat pasar malam. Rupa2nya kat sebelah bilik aku tu ada kedai makan, bukak dari jam 6 sampai 2 pagi. Kalau ku tahu takyah nak beli beriya kt pasar malam. Siap pinjam pinggan n sudu dari rumah pengantin.

Deretan hiasan luaran bilik-bilik penginapan.

Cuaca panas... kena pakai spek hitam.

Kolam untuk kanak-kanak.
 

Comments

POPULAR POSTS

PIMP MY RIDE : SPOILER TRD V3 ON MY PERSONA ELEGANCE

PUKUNG : ADAT BANJAR MENIDURKAN BAYI

AKHIRNYA.... KAU TIBA JUA: Cosatto You2 Sis/Bro Twin Stroller