Thursday, August 6, 2015

Hillpark 2 Kajang: Kerja Ubahsuai Sebelum Masuk Rumah

25 Sept 2014: Gambar gambar berikut diambil pada tarikh tersebut. Kontraktor dah siapkan kerja mengecat. Bilik anak dara kami pilih warna purple. Saje taknak pilih pink sebab nanti terlalu banyak pink. Yang bilik anak bujang tu warna biru pun ye... macam turquoise pun ye jgk. Takpe, nanti nak pasang wallpaper pulak kt bilik diaorang ni, bagi cantik lagi. Hehehehe.

Bilik atas untuk anak dara.

Bilik atas untuk anak bujang.

Dapur Basah. Dapur belum letak lagi.
Konsep warna dapur kami ialah White/Grey/Black. Gabungan ketiga2 warna untuk menampakkan lagi kemodenannya... Tiles kecik2 kat tempat masak tu beli sendiri kat Jalan Ipoh, kontraktor yang pasangkan. Harga tak ingat la. Area dekat dengan Balai Polis Sentul ada banyak jual jubin.

Sebenarnya area wet kitchen ni adalah extention yang kami buat atas area Tanah belakang rumah, 10'x20'. Dinding asal tu dijadikan kaki untuk island.

Dapur Kering

Dining area.
Area dining pun dah dicat warna Grey. Tapi aku tak puashati dengan cermin besar tu. Masa order nakkan yang saiz penuh menutup dinding tu, bukannya tinggalkan ruang atas, kiri dan kanan macam tu! Nampak pelik kan? So, aku mintak tukar, buat balik macam yang dalam order.

5 comments:

  1. salam encik
    boleh share code cat warna kelabu utk dining tu? cantik la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry la lama gila baru baca comment ni. Sekadar kongsi maklumat cat tu jenama Colourland jenis Interior Wall Vinyl Silk Fresh. Code: 2265-D.

      Delete
  2. dan berapa kos buat cermin saiz tu?

    ReplyDelete
  3. Salam.encik. nak Tanya...berapa cost buat kitchen cabinet utk dry kitchen? Kalu extension dapur brp yek. Sbb Sya plan nak renovate Rumah Sya kat Hillpark...tp FASA 1... Blh wassup Saya di 0122332106

    ReplyDelete
  4. Salam.encik. nak Tanya...berapa cost buat kitchen cabinet utk dry kitchen? Kalu extension dapur brp yek. Sbb Sya plan nak renovate Rumah Sya kat Hillpark...tp FASA 1... Blh wassup Saya di 0122332106

    ReplyDelete

KEMBAR JUMPA KLON SENDIRI

Bila mana klon sendiri muncul entah dari mana, maka gunakanlah segala ilmu yang ada untuk hapuskan mereka. Kerana kita hanyalah istimewa...

POPULAR POSTS