Posts

Showing posts from April, 2017

MOBICOW

DADDY YANG SAKIT GIGI, 2 NAN PULAK YANG KENA CABUT GIGI

Image
Sabtu, 29 April 2017
Pagi pagi Daddy bangun tidur rasa sakit gigi geraham atas belah kanan. Gigi ni dulu dah pernah tampal. Few months back masa makan lunch kat pantry ada rasa tergigit batu. Menyumpah le kat cafe bawah tu ingatkan dalam nasi atau lauk tu ada batu. Bila dah siap makan baru perasan yang simen tampal tu dah pecah dan tanggal. Berlubang la balik gigi tu. Tapi rasa nyut2 tu mengganggu sangat. Nak berus gigi pun rasa sakit. So plan nk gi klinik untuk tampal atau cabut je.
Google sat cari klinik panel. Call dan set appointment untuk kembar 2 Nan sekali. Alhamdulillah... ada slot untuk rawatan di Klinik Pergigian Azila, Bandar Baru Bangi. Jam 12 tghari call utk temujanji jam 3 petang.
Daddy dah lama tak pegi jumpa dentist. Last rasanya dalam 2004-2005 kat Greenwood, Gombak. Gigi dah berlubang dan goyang tapi tak sakit. Doktor bagi bius, tekan siskit je gigi dah tercabut. Geraham le jugak. Kali ni pulak doktor korek2 lepas tu tertanggal habis baki tampalan yang lama. Lubang m…

2017: Masa Untuk Refurbish.

Image
Lamanya tak datang singgah. Tak update page. Tak buat posting pun lama sangat. Sampaikan ada yang komen sejak 2016, 2017 baru baca. Kesian lama dia menunggu reply. Takpe... rasa nak start balik  berblog lah. Mula2 bagi tukar theme, bagi angin baru. Macam masuk rumah baru... sapu, mop, buang sawang, vacuum, cat baru, kasi tukar kaler.
So, harap ada kekuatan untuk terus buat posting lepas ni. Share banyak perkara lagi selain yang kat dalam FB, IG dan Twitter.