Posts

Showing posts from February, 2010

MOBICOW

SAAT KUNANTIKAN: KELAHIRAN CAHAYAMATAKU

Image
Alhamdulillah syukur kehadrat Ilahi kerana telah mengurniakan kepada kami sepasang anak kembar pada 9 Feb 2010 yang lalu. Menceritakan detik-detik cemas (dan gabra sbnrnya... maklumla first time), aku nak kongsikan dengan semua pembaca.




8 Feb 2010 (Isnin)

Aku macam biasa pergi kerja. Cuma lepas Zohor (lepas take a nap sbb x lunch) kepala aku rasa sakit menangkap betul. Nyut... nyut... rasanya. Aku pun pergi ke Klinik Idzham Pandan Jaya. Check BP, 140/90, doktor bagi ubat ponstant dan time slip. Malas nak mintak MC sbb dah separuh hari kerja. Tapi, aku apply cuti rehat untuk esok. Nak rest dan settle bbrp perkara.

Malam tu, kakak ipar, Anyah n hubby datang ke rumah. Saja borak2 pasal diaorg nak pergi Umrah Mac depan. Anyah harap sangat wife aku bersalin sebelum dia pergi umrah. Kami perasan, ada satu masa tu wife aku berjalan punyala laju menghala ke toilet. Nak terkucil katanya....



9 Feb 2010 (Selasa)



00.00 : Dalam pukul 12 tgh mlm wife aku terjaga nak buang air kecil lagi. Lepas tu …