Posts

Showing posts from July, 2011

MOBICOW

Malaysia XI vs Arsenal FC : Arsenal Asia Tour 2011

Image
Pasukan bolasepak Arsenal telah menjejakkan kaki di bumi Malaysia pada 11 Julai 2011 lepas dan akan menentang pasukan Malaysia pada mlm ini jam 8.45 mlm. Kali terakhir Arsenal datang ke Malaysia ialah pada tahun 1999. Waktu tu aku masih belajar kat universiti dan belum ada sumber kewangan untuk membeli tiket menonton di stadium. Masa tu pun aku belum ada lagi pasukan bolasepak yang betul2 aku sokong atau minat. Macamana boleh jadi penyokong Arsenal? Sejak bila? Kenapa Arsenal? Kenapa bukan Man United ke Liverpool ke Chelsea ke?
Selama ini aku just ikuti Premier League biasa2 je. Kalau aku suka ngan jersi yang lawa, aku beli. Order ngan kawan2 beli kat Kelantan. Aku pernah ada jersi kelab Man U masa zaman vodafone jd sponsor, Barca dan jersi Belanda (sejak aku sokong beriya tak pernah lagi jadi juara pun, Euro ke World Cup ke...). Sejak wife akau belikan 1 jersi away Arsenal warna kuning tu, secara rasmi aku jadi penyokong Arsenal. Tapi bukan hardcore pun. Kelab2 lain aku tgk jgk game …

MENONTON WAYANG LAGI: TF3 IN 3D

Image
Hebat! Seronok! Superb! Itu yang boleh aku ungkapkan apabila keluar dari panggung menonton filem yang ketiga dalam trilogi Transformers, Dark Of The Moon. Aku sebenarnya nak ambil cuti untuk buat persediaan peperiksaan, tapi hati membuak2 nak layan wayang. Aku tak boleh miss citer ni, kene gak tengok kat wayang. Kesian to my wife.... tak dapat bawak dia pegi nonton sekali. 2 filem Transformers yang sebelum ni kami layan kat panggung jugak. Kali ni aku layan filem sorang2, tengok yg versi 3D lak tu. Harga tiket pun mahal dari yang biasa. Saje nak try apa bestnye filem 3D ni.....
Awal2 beberapa minit tengok iklan filem lain yang 3D.. wahhh!!! gile menarik efek 3D ni... gambar berlapis2, terkeluar2 dari skrin. Tapi bila dah masuk 1 jam layan... mata aku mula pedih. Nak ditanggalkan spek 3D, gambar jadi kabur pulak. Nak tak nak aku tahan sampai filem abis... 2 jam 30 minit beb! Tapi pada pendapat aku, filem 3D paling best dan berkesan kalau yang banyak guna CGI atau digital... macam Avatar…