Friday, August 20, 2010

DELAY YANG TERLALU LAMA... BIRTHDAY MUMMY 2 NAN

Lama tak update blog ni kan? Tak sempat rasanya nak menaip banyak2. Semenjak jadi daddy of 2 Nan ni, agak sukar mencari masa senggang untuk update blog. Entry kali ini adalah special tribute to my wife sempena birthdaynya yang ke 28 pada 1 Ogos lepas. Dah lama berlalu kan? Sorry my dear....

Tak banyak kejutan yang aku buat, just spending time bersama anak2 dan isteri, kuar makan bersama Along n famili di Ayam Penyet Wangsa Walk. On that day, agak tense juga sbb masing2 ada agenda tersendiri. My wife rasa macam no one is ever peduli pasal birthday dia. So, I ajak la Along sekeluarga join mkn kat Ayam Penyet. Diaorg pon blom pernah sampai lagi ke Wangsa Walk. Aku order menu punyela banyak... mengah kekenyangan dibuatnya. Siap tapau bawak balik lg. Tapi pecal dia mmg tiptop! Authentic indonesian cuisine.

Tapi sori la sbb lupa nak ambik gambo masa makan2 tu. Kalut + lapo = makan x hingat... sampai lupa ambik gambo.

Sempat jugak budak2 ni ambil gambar bersama maskot RotiBoy.

Ini hadiah untuk wife aku. Tapi bukan aku yang bagi, heheheheh saje letak gambo kat sini. Botol comel, bau menarik. Lagi best kalau dapat free.... mmg free pun sbb akak ipar aku yang hadiahkan utk wife aku. Apa aku bagi? Hehehehe... tunggu....

Wednesday, August 11, 2010

ANAK-ANAKKU DAH PANDAI MAKAN...

9 Ogos 2010, genap anak2 aku enam bulan. Cadang nak bagi diaorg makan bubur nasi. Tapi sebab letih sangat, sampai umah pun dah kil 10 mlm, maka ditangguhkan ke esok hari.

Mummy paling excited bab nak bagi makan ni, ye la.. selama ni secara eksklusif diaorang hanya minum susu ibu. Nak tgk camne reaksi anak-anak bila makan. Kelengkapan untuk solid food feeding dah beli awal2. Hehhehe...
Lepas maghrib terus mummy masak bubur. Oleh kerana pertama kali, sukatan terlebih. Takpela... aku bole kasi abis nanti. Heheheh...

Ni pulak bubur nasi yang sudah di kisar dalam blender. Halus giler... sesuai ngan baby sbb tak payah nak kunyah, telan je.

Dah ready masuk dalam mangkuk, nak suapkan je kat anak2.

Walaupun Iftinan hampir2 tertidur sebab tunggu bubur ready, tapi steadylah... macam suka je makan ni...

Imtinan pun excited macam Mummy dia, meleding2 badan nak mintak disuapkan... agaknye la...heheh

Memek muka agak pelik bila mula2 rasa bubur, tapi lepas tu ok je.

Errrmmm... nyum nyum... pandai Mummy masak bubur.

Makan time!!!!

Alhamdulillah... untuk cubaan pertama ni, anak2 tak meragam and well behave masa makan. Teruskan macam tu tau... lepas ni kita rasa ikan, daging, ayam, sayur, karot.... dan mcm2 lg tau....

KOLEKSI TOPENG IMTINAN

Nak tau ada berapa banyak topeng dalam koleksi Imtinan? Sila tonton....

POPULAR POSTS