Posts

Showing posts from 2013

MOBICOW

KENAIKAN TARIF ELEKTRIK OLEH TNB MULAI 1 JAN 2014

Image
Naik lagi.... selepas harga minyak naik, gula pulak naik. Nah! Sekarang elektrik pulak naik. Dengarnya lepas ni tol pun naik jugak. Nampak tak kesan berantainya? Memangla nak kurangkan subsidi... tapi kalau dah beri kesan berantai macam ni, rakyat jugak yang paling terkesan dan tersepit. Kos sara hidup meningkat sedangkan pendapatan masih macam tu jugak, Mari kita tengok siapa yang terkesan dek kerana kenaikan tariff baru ni.   Seperti yang dapat dilihat daripada jadual di atas, bagi pengguna yang menggunakan 300kW/h dan kebawah dalam tempoh sebulan tidak akan mengalami sebarang perubahan. Pengguna yang menggunakan 301kW/h sebulan dan ke atas yang akan terasa akan kenaikan tariff baru ini. Jadi anda didalam kategori yang mana? Berikut adalah maklumat penggunaan dan caj yang dikenakan bagi tempoh Jun sehingga November 2013. Ini adalah alat elektrik yang terdapat dikediaman aku: 1. Peti sejuk 2 pintu 2. Mesin basuh automatik 3. Seterika 4. 3 unit Kipas Meja & 1 unit Kipas siling …

flickr: STORAN BERKAPASITI 1 TERABYTE TERSEDIA UNTUK ANDA.

Image
Punyala lama tak login flickr.... alih2 member bagitau storage yang disediakan adalah 1 Terabyte. Bapok besar gile kalau nak upload gambar dan video. Lagi besar daripada Dropbox dan Cloud. Maka bermulalah proses mengupload gambar-gambar yang selama ini tersimpan didalam memory card dan hard disk drive. Bila dah masuk flickr tu, ramai la bole tengok. Nak buat photobook pun belum ada kesempatan lagi ni. Kepada yang sudi tu, jenguk2 la page flickr akujaworld. Klik link berikut atau kat gambar yang bertukar2 seblah kanan page ni. http://www.flickr.com/photos/akujaworld

SELANGOR FA 2014: MISI 33

Image
Dengan secara rasminya, kuota 4 orang pemain import Selangor telah pun sempurna. Selain daripada kemasukan muka baru dari pasukan lain dan upgrade player dari skuad Piala Presiden. Nama2 bintang musim lepas ramai jugak yang telah berhijrah. Takpela... nama pon 'professional footballer'... mana majikan yang sanggup bagi gaji lebih, apa salahnya kan? maklumat terkini 9/12/2013: Ramzul Zahini berpindah ke Terengganu untuk musim 2014.
Yang ni senarai penuh pasukan untuk musim depan. Banyak jugak muka2 baru, nama nama yang aku tak pernah dengar.

No. Position Player 1
GK Mohd Farizal Marlias 3
DF

RENOVATION 4: Tiles, Plaster Ceiling

Image
TARIKH LAWATAN: 25 Mei 2013