Thursday, November 28, 2013

RENOVATION 1: Setakat ini....

TARIKH LAWATAN: 30 April 2013
 
Ini semua adalah gambar-gambar semasa kerja-kerja renovation. Lama dah ambil gambar ni tapi langsung xde buat posting kt blog ni. Selepas memilih beberapa kontraktor dn meneliti quotation, akhirnya kami pilih iConcept. Salesperson nama Mr. Bain. Sebutannya Ben, tapi my wife sebut mcam nama dia Arba'in je.....
Ini pun setelah kami tgk hasil kerja diaorg pada rumah lain.
 
 
Lepas kata on je, terus diaorg buat kerja. Deposit lom bg lagi masa tu.

 
Bilik bawah dipecahkan dinding sebab nak besarkan sikit bilik tu. Kemudian tambah lagi satu bilik kecil muat2 utk jadikan store atau pun untuk org gaji.
 
 

Tingkap kt dapur, dinding dah pecah.

Dinding bahagian bawah tu saje dibiarkan sebab nak dijadikan kaki untuk island. Macam island tapi x terpisah pun. Kira macam peninsular la.... hehehehe. So, ruang dapur yang asal akan dijadikan sebagai dry kitchen manakala yg baru tambah tu jadi wet kitchen.



Kasi habis sampai ke hujung Tanah. Nampak x jiran kitorg suami isteri tu?
  Masa kmai datang tengok ni, kebetulan jiran kami suami isteri pun ada. Nak dijadikan cerita, rupa-rupanya wife saya pernah jumpa dengan jiran si isteri ni sebelum ni. Keciknya dunia......

Tandas kekal ditengah. Kalau nak alihkan bakal menelan belanja yang lebih besar.

Pandangan dari dapur asal yg bakal menjadi dry kitchen.


Dinding bilik bawah dah takde.

Kita tgk lepas ni camne lak progress dia.

No comments:

Post a Comment

KEMBAR JUMPA KLON SENDIRI

Bila mana klon sendiri muncul entah dari mana, maka gunakanlah segala ilmu yang ada untuk hapuskan mereka. Kerana kita hanyalah istimewa...

POPULAR POSTS